maanantai 4. kesäkuuta 2018

Työkkärin sekoilut, osa... jotain

Ensin hieman taustatietoja. Porissa on kaksi yhdistystä, jotka ovat mukana kuntouttavassa työtoiminnassa/työkokeilussa/mikälie. Molemmat ovat samalla alalla hyväntekeväisyyttä harjoittavia. Työntekijät ovat vapaaehtoisia tai työkkärin sinne pakottamia, yhdistykset eivät siis voi työllistää ketään poislukien ehkä toiminnanjohtajan tai millä nimellä häntä sitten kutsutaankin.

Meikäläisellä on pieni terveydellinen ongelma, en pysty heräämään kovin aikaisin vaan olen kansanomaisesti sanottuna aamu-uninen.

Työkkäri sai sitten päähänsä, että laittaa minut toiseen näistä paikoista autokuskiksi. Sattumalta tiesin, että siellä on aikainen herätys, mutta se ei työkkäriä tuntunut kiinnostavan, vaikka olen lääkärintodistuksen sinne toimittanut aamu-unisuudestani.

Menin sitten sovittuun aikaan yhdistykseen. Auto ei ollut vielä tullut, joten sanottiin, että istu ja odota vaikka tuossa pöydän ääressä. Näin tein, mutta nukahdin hetkeksi siihen saman tien. Hetken aikaa katselivat ja totesivat sitten, että ei susta ole täällä mitään hyötyä, jos et hereillä pysy. Ei siis tullut mitään.

Ilmoitin sitten työkkäriin, miten kävi eikä siinä mitään. Sanoivat, että voin itsekin jonkin paikan hakea, jos haluan. Otin siis yhteyttä toiseen yhdistykseen, kävin paikan päällä ja heillä olisi ollut kova tarve kuskille, kun kesälomatkin alkavat pyörimään. Yhdistyksen puolesta kaikki oli selvää ja kun tapaaminen työkkärin kanssa oli, kerroin löytäneeni paikan ja heti voisi aloittaa.

Vaan nytpä työkkärin akka totesi, että ei käy. Kysyin, miksi ei. Syy oli kuulemma se, että mulla on niitä työkokeilupäiviä tai mitä lie vähän jäljellä ja pitäisi löytää paikka, joka pystyy työllistämään jakson jälkeen. Sanoin, että tämähän on ihan sama homma mitä itte olette ehdottaneet, ainoa ero on se, että löytämässäni paikassa voi aloittaa hieman myöhemmin. Näytti kovin vaivautuneelta ja tuijotteli sinne tänne ja mitään kunnon selitystä ei sitten lopulta tullut. En siis päässyt toiseenkaan paikkaan.

Koska tämä ei ollut ensimmäinen kerta, niin alkaa tuntumaan, että työkkärin ainoa tehtävä on kiusata minkä ehtivät. Jos toimitat lääkärinlausunnon, niin löytävät paikkoja, joihin et millään sovi ja sellaisia sitten ehdotetaan eikä mitään muuta vaikka tiedossa olisi sopivia paikkoja terveydentila huomioon ottaen. Jos itse ehdotat jotain, niin aina keksitään joku selitys, että ehdottamasi koulutus/harjoittelupaikka/orjatyöpaikka/jne. ei millään käy. Ja nimenomaan keksitään niitä syitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti